Kategóriák
kiadvány grafika

Többoldalas kiadványok tervezése, segédlet grafikusoknak

Mielőtt belevágnánk a tervezésbe, nézzünk meg pár praktikus tippet, ami felkészít bennünket, hogy tökéletes magazinokat, kiadványokat, prospektusokat, könyveket stb. hozzunk létre.

Nem minden tervező készíti kételkedés nélkül a prospektusokat és a különböző kiadványokat, a munkánkhoz például fontos tudni a többoldalas tervezés szabályait is. A sok oldalas projektek gyakran lehetnek ijesztőek és frusztrálóak is, minden egyes üres oldalra kitalálni valami újat, a végén pedig szembesülni a ténnyel, hogy kimaradt az egészből a harmónia.I. Végezzünk kutatást

A kutatás egy nagyon egyszerű lépés a grafikai tervezési folyamatban, amit mégis gyakran hajlamosak vagyunk elfelejteni. Keressünk inspiráló oldalakt, esetleg olyan félig kész munkákat, amit mi jobban be tudnánk fejezni. Arra figyeljünk, hogy ne legyen minden kiválasztott kiadvány egyforma.

Ha már van egy kötegre való kiadványunk, akkor mélyedjünk el benne és készítsünk hozzá jegyzeteket: min akad meg először a szemünk? Mi az, ami működik és mi az, ami nem? Tipizáljunk, rendszerezzük a színeket, írjuk le bármelyik gondolatunkat, és máris hasznossá válik számunkra a kis kutatásunk.

Egy hozzászólás a(z) “Többoldalas kiadványok tervezése, segédlet grafikusoknak” című bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük