Kategóriák
kiadvány grafika

Többoldalas kiadványok tervezése, segédlet grafikusoknak

VIII. Tedd fontossá az információt

Honnan tudjuk, hogy a gazdagok fontosabb másoknál? Onnan, hogy hatalmas házakban laknak, feltűnőbb ruhákat viselnek és drágább italokat isznak.  Ugyanez vonatkozik a betűkre is. A hierarchia nagyon fontos a grafikai tervezés során. Alapvetően ez azt jelenti, hogy a fontos információk, például cím, vonzzák legjobban a figyelmet.

Ha a cím elveszik a képen, az pont olyan, mintha a király egy sáros kunyhóban lakna. Hasonlóan, ha a képfelirat kiugróbb a képnél, az olyan mintha a jobbágynak helyet adnál a királyi asztalnál. A betűméret különbsége a legfontosabb. Ez megmutatja, hogy mi fontosabb minél, persze még sok egyéb módon is el lehet különíteni a fontosabb tartalmat a kevésbé fontostól.

IX. Tervezd meg a képeidet

A képek kiválasztásánál több mint fontos ügyelni a megfelelő felbontásra. A képek elhelyezése, stílusa és mérete hatalmas szerepet játszik abban, hogy vonzóvá tegyük az oldalt. Győződjünk meg róla, hogy a képek is részt vegyenek az egész oldal munkájában, legyen szó, fekete-fehér, kéttónusú, kontrasztos vagy márka hű színekről a szerkesztési módszer mindig hasonló. Ha egységes stílusú képeket használunk az segít összhangot teremteni a tartalom többi részével is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük